El baixador de Taradell

El Baixador de Taradell era la penúltima estació de tren de la línia de Barcelona a Vic situada a 7 km de la capital d’Osona. Donada la seva llunyania amb el poble de Taradell i el poc ús que se’n feia, va obligar a la RENFE des de mitjans dels anys 90 a donar el baixador de baixa de la xarxa.

A mitjans del 2008 a més de l’enrunament progressiu de l’estació, calia afegir l’ocupació de les dependències per ocupes que portaven malestar i inseguretat al barri de Mont-rodon on es troba el baixador.

El baixador de Taradell a l’any 2008 abans d’enderrocar-lo

Després de diverses gestions, finalment l’edifici de dues plantes va ser enderrocat i ara uns anys després, tan sols queda l’andana de l’estació que delata que allà efectivament anys enrera i havia hagut un baixador de la Renfe. Cal no baixar a la via perquè els trens passen per aquí amb gran velocitat.

Horari de tarda de la línia de la Tour de Carol a Barcelona l'any 1980. Només per la tarda 4 trens s'aturaven a "Taradell-Montrodón (apd)"

Horari de tarda de la línia de la Tour de Carol a Barcelona l’any 1980. Només per la tarda 4 trens s’aturaven a “Taradell-Montrodón (apd)”

Accés: Cal situar-vos al barri de Mont-rodon del municipi de Taradell. Si veniu de l’autovia C-17 cal sortir a la sortida indicada a Taradell. Passeu la via del tren i entreu al barri de Mont-rodon. Seguiu el carrer Camí Ral cap a la dreta i després també a la dreta el carrer del Dr. Genís fins a arribar a la via. Allà mateix a l’esquerra hi ha l’andana.

Tren passant a tota velocitat per l'andana de l'estació de Taradell

Tren passant a tota velocitat per l’andana de l’estació de Taradell

2 pensaments sobre “El baixador de Taradell

  1. Retroenllaç: Resum mensual d’articles al bloc dels Indrets Oblidats (octubre 2012) « Josep Mauri

  2. Retroenllaç: El baixador de Llerona | INDRETS OBLIDATS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s