Antic refugi de Font Viva

La cabana de la Font Viva estava davant mateix de l’estany de Font Viva –Vives en francès- i oferia un aixopluc precari a l’excursionista que feia ascensions i travesses per aquesta popular zona de l’Alta Cerdanya francesa plena d’estanys i cims emblemàtics.

Un recent allau va desfer literalment la cabana transportant la teulada uns metres més avall, deixant les parets a l’intempèrie i totes les dependències escampades pel voltant. El desastre ha estat absolut. El més perillós de tot és que, segons el mapa que es tingui, aquesta cabana encara està marcat com aixopluc.

També hi ha per la zona alguna resta del que fou un petit telefèric industrial creat per realitzar les obres hidroelèctriques d’aquesta important zona lacustre (fixeu-vos en els suports de ferro enmig de la fotografia).

Accés: L’accés només es pot fer a peu. Des de la població de l’Alta Cerdanya Francesa de Porté cal seguir la pista asfaltada indicada als “Lacs” (petit peatge a l’estiu) que porta fins a un gran aparcament final en forma de cercle molt concorregut per turistes. Un cop allà cal seguir un sender des de l’extrem esquerra que puja fortament en algun punt en direcció a Font Viva “Font Vives“. Algun tram és una mica tortuós i perdedor però hi ha el projecte de senyalitzar aquest itinerari perquè és molt famós i hi passa molta gent a l’estiu. Al voltant d’una hora després, s’arriba finalment a una gran conca on es situa l’estany i només arribar-hi, les restes de la cabana.

Un pensament sobre “Antic refugi de Font Viva

  1. Retroenllaç: Resum mensual d’articles al bloc dels Indrets Oblidats (octubre 2012) « Josep Mauri

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s