El baixador de Llerona

Situat ben a prop del nostre àmbit d’actuació, Llerona va ser un altre dels baixadors de la línia de Barcelona a Vic que a l’igual que el baixador de Taradell va deixar de prestar servei a mitjans dels anys noranta. Tampoc fos que tingués mai massa trànsit de gent perquè en aquella època només s’aturaven tres trens dels rodalies que anaven a Vic anomenats en aquell temps “Tranvías“.

Els habitants del petit nucli de Llerona (que pertany a Les Franqueses del Vallès) no havien utilitzat massa el baixador i amb el pas del temps cada cop hi havia menys viatgers i RENFE va anar reduint els trens que hi feien parada fins a deixar-lo totalment en desús.

Estació de LleronaEncara queda sencer, però molt envaïda per la vegetació, el petit i desgastat edifici que feia de cobert del baixador on encara és pot llegir el plafó que diu “Llerona apeadero“. Està clar que la normalització lingüística no va tenir temps d’arribar al baixador de Llerona. Algun cop he vist feines de neteja de la vegetació de l’estació i de l’andana perquè podrien afectar al pas de trens de la línia.

Estació de Llerona (2)

Horari de tarda de la línia de la Tour de Carol a Barcelona l'any 1980. Només per la tarda 4 trens s'aturaven a "Llerona (apd)", un bon servei per aquella època

Horari de tarda de la línia de la Tour de Carol a Barcelona l’any 1980. Només per la tarda 4 trens s’aturaven a “Llerona (apd)”, un bon servei per aquella època

Accés: El baixador de Llerona està situat just al darrera de l’estació de Servei de Llerona a la carretera vella de Vic, just on hi ha una rotonda amb un brancal que porta a l’Ametlla o a la Garriga. S’hi baixa des de l’estació de servei per unes petites i desgastades escales. No cal creuar la via del ferrocarril per veure l’estació perquè els trens passen a gran velocitat i pot ser molt perillós.

Un pensament sobre “El baixador de Llerona

  1. Retroenllaç: Resum mensual d’articles al bloc dels Indrets Oblidats (març 2013) | Josep Mauri

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s