El forn de calç del Gorg de l’Olla

El forn de calç del Gorg de l’Olla, és situat enfront i un xic enlairat, sobre el Gorg de l’Olla, bonic gorguet que, quan el torrent de Moiols ve ben crescut, és molt bonic de contemplar i si és a l’estiu de fer-se un petit banyet.

No ha estat fins a la última edició del mapa “Taga” de l’Editorial Alpina (edició 2009) que es va incloure el senyal de “Forn de calç” enfront del Gorg de l’Olla. Així que un cop vaig veure aquesta nova resta arqueològica senyalitzada enfront d’un conegut paratge, vaig decidir anar-lo a veure. La veritat és que l’indret deu haver estat desbrossat una mica i s’haurà salvat de la forta vegetació, perquè abans podies anar des de Campdevànol en direcció a Sant Julià de Saltor, no veure’l i passar-lo de llarg. També sorprèn la presència d’un pi roig dintre del forn… la qual cosa ens pot fer una idea que ja fa uns quants anys que no està en funcionament.

Forn de calç del Gorg de l'Olla

No sabem res de la història i funcionament d’aquest petit forn de calç, si més no sorprèn la seva situació enmig del bosc en una zona no massa característica d’abundància de pedres calcàries. Les parets del forn encara presenten restes de minerals fosos que brillen de quan la pedra agafava altes temperatures per desfer-se i treure la calç.

Forn de calç del Gorg de l'Olla (2)

Accés: Si es combina la sortida des de Campdevànol que recomanem pel petròglif del torrent de Moiols i les inscripcions del Pla de l’Home Mort es podria veure en una sola jornada tres indrets oblidats d’aquest blog (veure mapa “Taga” de l’Editorial Alpina) en un magnífic recorregut circular d’unes 2 hores aproximadament.

Anuncis

Un pensament sobre “El forn de calç del Gorg de l’Olla

  1. Retroenllaç: Resum mensual d’articles al Blog dels Indrets Oblidats (juny 2013) | Josep Mauri

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s