La font de la Devesa

La font de la Devesa situada en una clotada obaga i humida envoltada de faigs, plàtans, ben propera al riu Turonell i a pocs metres de la casa de la Devesa -que li dóna el nom-, és una de les sorpreses que em vaig trobar ja fa anys tot caminant per la vall de Begudà i que no esperava en absolut.

Font de la Devesa

Tot i la seva presència sòlida i digne, amb la seva taula de pedra plena de molsa, banc circular i els seus dos bons brolladors, aquesta font a hores d’ara encara no hi ha cap dels mapes detallats de l’Editorial Alpina que l’assenyali. No sabem amb certesa a què es deu aquesta greu mancança però, el que és un fet notori, és que mai he trobat ningú a la font i no conec ningú que en conegui la seva existència a no ser els propietaris de la Devesa i algun centre excursionista de la comarca que coneixen el territori pam a pam.

Tampoc des de la casa de la Devesa a 5 minuts de la font, hi ha cap indicació. Potser no volen que la conegui ningú perquè és situada a dins de les propietats de la finca?. No m’he trobat un cas semblant enlloc… tan propera a una destacada masia habitada i tan oblidada!. Certament, tampoc no sembla que estiguin massa acostumats a veure passar excursionistes perquè cap dels camins principals i més fressats que pugen a Sant Julià del Mont no passa per aquí. Tot plegat és un misteri.

Font de la Devesa (2)

Em va agradar tant la solitud extrema d’aquesta font que hi vaig fer passar expressament un itinerari del llibre “A peu per la Garrotxa” (2006) concretament l’itinerari 19 que baixa des de Sant Julià del Mont a Begudà.

Accés: La manera més lògica per accedir-hi és des de la casa de la Devesa situada al final de la pista cimentada que ressegueix tota la bonica vall de Begudà i passa prop de la parròquia de Santa Eulàlia de Begudà. Aquesta pista surt de la carretera vella N-260A que uneix Olot amb Castellfollit de la Roca a l’indret on hi ha el polígon industrial Pla Magre. Si veniu amb cotxe aparqueu abans d’arribar a la casa vora la pista forestal a on hagi espai. Un cop a la casa de la Devesa passeu entre les edificacions i deixeu una piscina a la dreta i al fons. Un cop passada la casa hi ha una cruïlla de camins; pel camí de la dreta us acosteu en suau descens a la torrentera i a la font (5 minuts).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s