El desaparegut Hostal Santiago

Al bell mig del centre de la població de Prats de Lluçanès, i concretament al carrer del Pont núm. 1, hi ha el desaparegut i abandonat hostal Santiago.

Hostal Santiago (2)Hostal SantiagoCosta de creure que al centre neuràlgic del que té que ser en un futur immediat la capital comarcal del Lluçanès i en principi, un nou motor d’atracció de gent del voltant i nou focus d’atracció comercial i possiblement turística, hi hagi fent-se malbé i en progressiu estat d’abandó, aquest formós i ben apariat edifici de quatre plantes.

Hostal Santiago (3)

Propietat de Llorenç Noguera, l’hostal de 24 habitacions, senzilles però còmodes i proveït amb bons menjadors i sales d’estar especials per a casaments, l’empresa Hotel Restaurant Santiago SL va estar en funcionament des del 1995 fins al 2008 punt final del seu declivi constant en hostes en els últims anys.

Hostal Santiago targetaPotser eren massa habitacions en una població de pocs passavolants i poques activitats comercials que necessitin pernoctació. Tancat i barrat, en breu necessitarà una important reforma si ningú no ho impedeix. Actualment a Prats de Lluçanès, s’han establit noves formes hoteleres amb menys habitacions, més bucòlics i millor adaptats als nous temps.

Accés: Al carrer Pont núm. 1 de Prats de Lluçanès.

4 pensaments sobre “El desaparegut Hostal Santiago

  1. En una comarca (o futura comarca) on tanta gent la veu com un lloc per fer-hi una estada, aquest hotel, ben reformat i decorat amb encant podria tornar a tenir vida. Som molts els qui preferim la comoditat i intimitat d’un hotel en una població amb serveis que no pas una casa de turisme rural. He estat en hotels de poblacions no molt grans, preciosos, comfortables i amb l’essència d’on estan ubicats com la Freixera de Solsona o el Bremon de Cardona. Hi podrien fer quelcom similar.

  2. El propietari del Cal Santiago, davant la manca de relleu generacional va vendre abans de l’esclat de la bombolla urbanística, que va ensorrar el munt de projectes pel edifici que deien tenir els compradors. Pel que sembla quedarà per anys com un de tants esquelets, víctimes del buff del totxo, i que per desgracia omplen els carrers del país.

    • Crec que alguna administració hauria de fer alguna cosa positiva sobre aquestes despulles d’edificis pensades per atreure turistes i comerç a tants punts del país… i que ara només fan l’efecte contrari… allunyar turistes i evitar relacions comercials

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s