El Pou de glaç del Salou

Situat dintre de la finca privada del Salou, aquest destacat pou originari del segle XVIII ben restaurat l’any 2010 per l’Ajuntament de les Masies de Roda, és un dels principals al·licients patrimonials del municipi.

Pou masies de Roda1

Amb unes dimensions de 5,63 m de profunditat i 6,9 de diàmetre i uns murs d’un gruix considerable, als inicis del segle XX el seu gel encara era utilitzat per la propera colònia tèxtil. La companyia Redicasa, actual propietària de la finca, va signar un conveni de cessió a l’Ajuntament per 30 anys per rehabilitar el pou i mantenir dignament tot l’entorn.

Com a element més destacat de tota la restauració, amb el desbrossament total d’una cúpula que pràcticament era imperceptible, cal destacar la important escala de ferro que permet arribar fins al seu fons amb total seguretat per al visitant. S’observen clarament els forats als murs per desempouar; tota una lliçó d’enginyeria rural.

Pou masies de Roda2

Per fer la visita cal adreçar-se a l’Ajuntament on us donaran la clau (carretera de Roda a Manlleu, s/n, tel. T. 93 854 00 27 mail masiesr@diba.cat) situat a les afores de Roda de Ter. Cal tenir present un petit inconvenient, que les oficines municipals només obren de dilluns a divendres.

Accés: Venint de Vic, cal agafar a l’entrada de Roda de Ter, a mà dreta, la pista forestal cimentada que des d’aquesta població porta fins a Tavèrnoles; el pou és molt a prop del desviament a la finca del Salou.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s