Comprar llibres

L’autor d’aquest blog té a la venda, des de fa ja uns quants anys, tot un seguit de publicacions que poden ser del teu interès com a excursionista, arqueòleg aficionat o simplement com curiós del nostre país que vols conèixer tots els seus racons més bonics.

Totes les novetats editorials de llibres, articles i rutes las trobareu actualitzades a la meva pàgina personal

coberta-osona-17-excursions-a-peuOsona, 17 excursions a peu“. Col·lecció Azimut comarcal senderisme núm. 18.

Cossetània Edicions, Valls, octubre del 2016.

Sinopsi del llibre:

Coneix Osona a través d’aquest recull de 17 itineraris que t’endinsaran en les contrades i recorreguts menys divulgats i promocionats de la zona. Es tracta d’espais importants i d’un profund interès paisatgístic que es troben encarats a l’O de la comarca, com ara l’altiplà del Lluçanès i els seus típics poblets, la prolongació N dels cingles de Bertí, Collsacabra o la mateixa Plana de Vic —tret, lògicament, de la ciutat de Vic. També podràs resseguir alguns itineraris clàssics, com la pujada al santuari de Cabrera, la ruta dels Molins de Calldetenes o el salt del Molí de Vidrà. El llibre t’ofereix, a més a més, una introducció als aspectes geogràfics de la comarca, que t’ajudaran a comprendre millor tot el que veuràs.

Vols comprar-lo? Ves a la pàgina d’Edicions Cossetània i afegeix-lo al carret.

Portada Osona Indrets oblidats

“OSONA Indrets oblidats” Col·lecció Llibres de Muntanya núm. 42

FARELL Editors, febrer del 2016

Sinopsi del llibre

La comarca d’Osona per la seva posició central i envoltada de muntanyes, té un fort arrelament a la terra, a les seves tradicions, repletes d’un intens passat històric i amb un complex i variat paisatge. Els excursionistes i el turisme sovint la visiten però se centren en els indrets més coneguts. Aquest llibre us proposa un viatge per tot allò que la natura i l’home van crear però que per diversos fets han restat abandonats o amagats. Es el cas de fonts d’aigua, paratges poc freqüentats i isolats, de restes arqueològiques poc conegudes, d’indústries rurals arcaiques, enclotats molins fariners i remotes balmes obrades, o antigues captacions d’aigua.

Portada Barcelona i els seus voltants 45 indrets amb encant

“BARCELONA i els seus voltants” 45 indrets amb encant Col·lecció Llibres de Muntanya núm. 43

FARELL Editors, febrer del 2016

Sinopsi del llibre

La ciutat de Barcelona està envoltada de tot un seguit de paratges de gran interès paisatgístic i alt valor patrimonial que bé val la pena de conèixer i que moltes vegades són desconeguts fins i tot per molt barcelonins. Estem parlant d’ermites perdudes a la muntanya, esveltes fonts d’aigua fruit d’un valuós passat modernista, restes arqueològiques dels antics poblats ibèrics que dominaven la ciutat, destacats monestirs emplaçats en isolades vals, sorprenents funiculars que acosten als punts més allunyats de la ciutat, reserves naturals amb esplèndids boscos mediterranis… el llibre intentarà acostar el lector encuriosit a conèixer millor la rodalia patrimonial i ecològica, menys coneguda i rural, d’una gran ciutat cosmopolita i turística.

Portada 20 excursions a peu per la garrotxa

“GARROTXA 20 excursions a peu”. Col·lecció Top Catalunya núm. 2

Cossetània Edicions i Editorial ALPINA, octubre del 2015

Sinopsi del llibre

Una bona idea general de la diversitat del paisatge de la Garrotxa queda copsada en aquesta selecció d’itineraris per la comarca des de les profundes gorges i feréstegues cingleres de Sant Aniol d’Aguja o Escaladuix fins als cims del Coma-negra o del Puigsacalm, passant per valls plàcides com la del Bac o de Begudà i entre importants monuments muntanyencs com les ermites de la Mare de Déu d’Escales, Sant Miquel del Mont, Santa Maria de Finestres o els castells de Colltort i Hostoles, per citar alguns exemples.

Vols comprar-lo? Ves a la pàgina d’Edicions Cossetània i afegeix-lo al carret.

Castellcir portada1Castellcir” territori i paisatge

El llibre “Castellcir” és la darrera novetat editorial de l’historiador Josep Mauri i Portolès, editat per l’autor, imprès i distribuït a la seva pròpia web i a les llibreries de la zona interessades en aquest projecte.

Amb pròleg de la periodista Griselda Guiteras, aquesta petita monografia local, de 77 pàgines i a tot color, és el segon volum de la col·lecció “Territori i paisatge” que intenta aprofundir, segons a criteri de l’autor, en els millors racons de la geografia catalana.

Sinopsi del llibre

El lector copsarà en aquest llibre, d’una manera ràpida i sintètica, tot el territori i el paisatge d’una bonica part del Moianès oriental. Aspectes geogràfics, físics (orografia, hidrografia, clima, vegetació), mediambientals, demogràfics i econòmics d’un poblet adscrit al Vallès Oriental però amb trets i característiques ben peculiars.

Després de la descripció del municipi, el llibre és complementat amb sis excursions a peu per tal de divulgar els principals punts d’interès i de visita imprescindible.

Vols comprar-lo? De venda en aquesta web, des de la icona de la barra lateral dreta de la pàgina principal i pagament amb paypal. També disponible a:

– Llibreria Yupi’s de Castellterçol

– Llibreria La Pinya de Moià

– Llibreria Grau de Moià

– Llibreria Muntanya de llibres de Vic

Portada Vall del riu Ges1 “La vall del riu Ges”, territori i paisatge

Amb pròleg d’Antoni Prat, aquesta petita monografia local, de 74 pàgines i a tot color, és el primer volum de la col·lecció “Territori i paisatge” que intenta aprofundir, segons a criteri de l’autor, en els millors racons de la geografia catalana.

Sinopsi del llibre

El lector trobarà en aquest llibre, d’una manera ràpida i sintètica, tot el territori i paisatge dels quatre pobles estesos a la riba del riu Ges; aspectes geogràfics, físics, mediambientals i demogràfics, d’una ufanosa vall osonenca. Les descripcions són complementades amb vuit excursions a peu per tal de divulgar els principals punts d’interès i de visita imprescindible.

Vols comprar-lo? De venda en aquesta web, des de la icona de la barra lateral dreta de la pàgina principal i pagament amb paypal. També disponible a:

– Llibreria Xicoy de Torelló

– Llibreria Punt Font de Sant Pere de Torelló

– Llibreria Roca de Sant Quirze de Besora

– Llibreria Muntanya de llibres de Vic

“CuriositaPortada llibre curiositatsts naturals a prop de Barcelona”. Col·lecció “Azimut” núm. 129

Cossetània Edicions, Valls, octubre del 2012. Segona edició maig del 2013

Sinopsi del llibre

El llibre neix de la vocació que sent l’autor de difondre indrets de tota mena, n’hi ha que són molt coneguts i d’altres que no ho són tant, l’objectiu és satisfer el lector en els aspectes bonics o curiosos que ofereix la natura i que aquest voldria conèixer. Però, la gran diversitat de llibres de tota mena que hi ha al mercat, pot fer perdre una idea general del que conté cada massís muntanyós o comarca. En algun moment de la vida quan hem vist, encara que sigui en fotografia o en pel·lícula, un vistós salt d’aigua, un engorjat, una grandiosa boca d’accés a una cova o balma, una pedra de singular aspecte o un arbre de grans magnituds, ens han vingut a la boca paraules que poden perfectament copsar la nostra idea del llibre: és curiós això, això és magnífic! D’aquí surt la idea de fer un llibre dedicat a curiositats naturals; tot allò que la natura ofereix i que la mà de l’home no ha tocat. Des d’aquest moment el lector veurà que indrets que tot excursionista sap apreciar, en aquest llibre no hi apareixeran. És a dir, en aquest recull no hi haurà muntanyes, castells, esglésies, ermites o santuaris i també poques fonts, ja que aquestes normalment són arranjades per la mà de l’home, i en aquest cas només sortiria algun brollador natural.

Vols comprar-lo? Ves a la pàgina d’Edicions Cossetània i afegeix-lo al carret.

50 itineraris a peu logo“50 itineraris a peu per Catalunya”. Col·lecció “Azimut” núm. 24.

Cossetània Edicions, Valls, desembre del 2001. Sisena edició juny del 2013

Sinopsi del llibre

Aquesta guia és un recull dels itineraris més interessants que es poden realitzar a peu per Catalunya. S’ha procurat que les excursions visitin els indrets més destacables de la nostra geografia, tant des del punt de vista geogràfic com artístic. Així, doncs, amb la guia es podran visitar llocs molt coneguts pels excursionistes i turistes d’arreu del país, com la muntanya de Montserrat, el Matagalls, el santuari de Núria, l’estany de Sant Maurici o el Pedraforca, i d’altres menys coneguts fins i tot pels mateixos excursionistes però amb força atractius paisatgístics: la cova de la Cort Fosca de Mata-rodona, el circ de Baiau, l’estany més gran dels Pirineus —l’estany de Certascan—, les gorgues de Sant Aniol d’Aguja, els estanys de Carançà, els cingles de Cabrera, les fonts del Glorieta, el congost de Fraguerau…

Vols comprar-lo? Ves a la pàgina d’Edicions Cossetània i afegeix-lo al carret.

A peu per la Garrotxa“A peu per la Garrotxa”. Col·lecció “Azimut” núm. 82

Cossetània Edicions, Valls, juny del 2006. S’està preparant una nova edició modificada i ampliada amb un nou format

Sinopsi del llibre

En general, la Garrotxa és terra de turistes, sobretot en època estival. La presència del parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa, al seu bell mig, i del recent creat Espai Natural de l’Alta Garrotxa, a la part nord comarcal, garanteixen visites turístiques durant bona part de l’any. En aquesta guia, que aplega un total de 20 itineraris per fer a peu, s’ha intentat tocar tots els aspectes que hem considerat essencials per tenir un bon cop d’ull general a la comarca. En aquest sentit, hi ha un bon nombre de contrastos que l’autor ha intentat transmetre en aquest recull d’itineraris: des de clàssiques passejades populars fins a itineraris en certa manera innovadors i més complicats, tot sabent el difícil significat que té el mot “innovador” en aquesta visitada comarca.

Exhaurit, pendent de nova edició

“Paseos y escapadas irrepetibles. Cataluña 50 itinerarios a pie”.

Austral Media, Barcelona, març del 2004.

Sinopsi del llibre

Nuevos espacios, nuevas vivencias…observar el entorno natural con otros ojos. Hacer de cada ruta, de cada itinerario, un momento irrepetible. Josep Mauri i Portolès nos propone cincuenta itinerarios a pie por Cataluña, cincuenta fines de semana para disfrutar del paisaje, de la tranquilidad, de los lugares más hermosos mientras caminamos, fotografiamos el entorno o contemplamos las especies animales y vegetales más emblemáticas. Además, el autor nos sugiere espacios exclusivos y únicos donde alojarse o comer, y nos da todo tipo de datos prácticos que se ven completados por una cartografía atractiva.

(Es la edición en castellano de su libro “50 itineraris a peu per Catalunya”)

A peu per Osona”. Col·lecció “Azimut” núm. 42

Cossetània Edicions, Valls, gener del 2003. Segona edició octubre del 2004

Sinopsi del llibre

Fer conèixer la comarca d’Osona des del terreny, amb el contacte amb la gent, els seus monuments i el seu diversificat paisatge és el propòsit d’aquest llibre. Osona és força freqüentada per nombrosos excursionistes d’arreu del país que segueixen cada cap de setmana tradicionals itineraris per aquestes contrades, que han esdevingut, amb els anys, clàssics de l’excursionisme català. Però aquesta distribució no és homogènia. La majoria dels recorreguts més freqüentats transcorren pel vessant SE de la comarca, és a dir pel N del Montseny —cim del Matagalls, pla de la Calma— i, en menor escala, pel sector NE comarcal, a Collsacabra —Cabrera, cingles de Tavertet—. En canvi, zones importants encarades a l’O de la comarca, d’un profund interès paisatgístic, com ara l’altiplà del Lluçanès, la prolongació N dels cingles de Bertí o la mateixa Plana de Vic, són menys conegudes i menys visitades. Aquí és on vol aprofundir aquest recull d’itineraris. Es tracta de comentar itineraris coneguts, com per exemple els que visiten el cim del Matagalls, els cingles de Tavertet i Aiats, o els santuaris de Bellmunt, Cabrera i els Munts; però també itineraris que transcorren per indrets no tan freqüentats, com el castell de Voltregà, el poblat ibèric de Puig-castellet, el turó de la Creu de Gurb, entre d’altres.

Vols comprar-lo? Ves a la pàgina d’Edicions Cossetània i afegeix-lo al carret.

Deixa un comentari