Material i perills

Abans de realizar la visita a un dels diversos indrets oblidats que et proposa aquest blog, hauries de llegir aquest apartat per la teva seguretat i comoditat d’excursionista amb vocació d’arqueòleg.

Material necessari:

material necessariDes de la tardor a la primavera és recomanable portar per caminar unes botes esportives impermeables perquè sovint gela i neva en alguna ocasió. Si no porteu alguna membrana d’aquestes a les sabates, la rosada de la nit i el vostre pas per les herbes, us farà mullar el calçat. També us ajudarà per si heu de creuar algun riu o riera. Per les sortides més llargues portar roba d’abric per a la pluja i quelcom de menjar serà del tot necessari a la motxilla.

Tot i que els itineraris són explicats amb detall, un mapa de la zona us serà molt útil. D’altra banda, quan els indrets a visitar siguin enclotats i a prop de rius i torrenteres (molins, pous de glaç) cal portar pantalons llargs per evitar les males herbes, bardisses i vegetació punxeguda.

Perills:

PerillPer visitar segons quins indrets enrunats -estem parlant principalment de molins– atapeïts de vegetació arbustiva, bardisses i en degradació constant, cal tenir una certa dosi de precaució abans d’endinsar-se per les diferents estances d’aquestes edificacions. Tot i que no hi ha un perill imminent, podria ser que s’esfondrés part dels sostres, de les bigues de fusta, dels terres o de les parets. Hem de tenir molt present que no són indrets habilitats per la vista turística. La natura i els factors climàtics intenten recuperar dia a dia el que és seu. Imagineu-vos uns molins que porten desenes d’anys deshabitats, engorjats enmig de rius i boscos selvàtics… Per tant, respecte i precaució amb la natura.

També cal afegir que, per més seguretat i evitar perills, no estaria de més portar com a equipament un casc d’escalador, un bastó per obrir pas o tallar bardisses, llanterna per visitar els indrets més foscos o estances desproveïdes de llum solar i roba baldera que no us estimeu massa i es pugui malmetre.

Seguint aquestes senzilles indicacions, ja esteu preparats per visitar els Indrets Oblidats d’aquest blog. Fruïu-los!

Un pensament sobre “Material i perills

  1. Hola, he anat a parar a aquest blog de casualitat i m’ha semblat interessant. Aquest diumenge vaig trobar mig amagat una vella canalització d’aigua que proveïa a les masies i em va semblar espectacular perquè estava cavada a la roca i amb una alçada que permetia passar a una persona. Jo sóc de Molins de Rei. Et seguiré.

Deixa un comentari